Thursday, 17 November 2011

My Love's Birthday!




Happy Birthday Sayang





Semoga terus berbahagia bersamaku

Friday, 28 October 2011

My new Mr.Lappy.

Very the seronok sebab dapat laptop baru yang sungguh kacak rupanya..seh..hehe..
Jom tengok how does it look











^-^


















noted: sangat gembira. rasa macam tido malam nak peluk lappy baru.. haha. sungguh melampau budak ini. seh!

my beloved EE780!!!

Assalamualaikum...

Wah..lame giler saya tak update blog..kan.kan..As usual, on the same reason which is veryyyy busy..cliche answer.hahah..lempang nak budak ni?

Actually, this new semester memang totally i set my time to focus on my research. So memang sibuuuk la sangat to catch the deadline set by me myself. Ye la, further study on research mode ni memang kena pandai-pandai adjust time sendiri. Bukan macam budak-budak who are doing masters by coursework. They all have to go to the class and do assignments, test and so on...hurm...hurm..sedey....



Tapi...





Tapi...




Tapi...





Alhamdulillah...syukur sangat sebab saya ada 2 supervisor yang sangat cool...(errk...boleh ke guna word cool for sv?ah, tak kesah la..)






Why i said they are cool?



Contohnya adalah...

1. Every 1st monday of the month i have 9Qs presentation to my 1st sv. fuh, tak tido malam nak jawab the 9qs tu, even every month pun the questions will never change.

2. Every 3rd wednesday of the month i have Colloquium presentation. fuh, tak tido malam lagi nak prepare for the slides. Before prepare the slides, i have to do analysis and think and think and think critically how to present and elaborate the results. kalau ada results, kalau tak ada results kena la cari results dulu kan.

3. 2 or 3 days before the colloquium day, i have to show the results and discussion part to my 2nd sv. kalau ada masalah boleh minta opinion dia since my 1st sv ni sangat la disegani and he is very busy, dean la katakan. nasib baik ada 2nd sv ni. Muda lagi orangnya. Handsome jugak. hahaha.. Sebab tu ada kawan saya cakap saya rajin jumpa dia atas sebab itu. Oh tidak. tidak sekali-kali. Heh.

4. Every tuesday i have journal discussion with my 2nd sv. Nasib baik he is very sporting and understanding. Macam tau-tau je saya agak payah nak faham journals. At least, bila discuss with him boleh la minta pendapat dan tanya direct to him apa yang tak faham tu kan.


Setakat ni itu sahaja kot jadual berkala which i have to follow. hurm...mesti ada yang cakap alah kacang aje tu gi jumpa-jumpa sv aja kot. Tapi harus diingat bukan setakat jumpa, mesti ada outcome tau.hehehe..



note: haruslah rajin buat experiment so that i can finish my study within 2 years maximum period.. Amin.

Sunday, 21 August 2011

hate

i hate them and i hate them all..








oh tak baik betul la bulan2 ramadhan ni nk benci-benci orang kan..tp tak ape la malam ni aje, esok cepat-cepat insaf.hehe.boleh ke macam tu??

Wednesday, 17 August 2011

balik kampung!!Yahooooo!

yeay!!!!

sekejab lagi saya akan balik kampung..sangat seronok sampai tak terkata..lalu tak ayah la berkata-kata kan....




Daa Daaa..doakan perjalanan saya selamat..safe and sound..







^__________________________________^



























p/s:selamat berpuasa ke-17 ramadhan.

Saturday, 13 August 2011

Saya Kena Brainwash.

Dearie bloggie..


Saya telah kena basuh otak. Adakah kerana otak saya sudah terlalu kotor lalu kena cuci dan sental sampai pedih hingga mengalirkan air mata?









T_T









T_T












Hum..Mungkin..












Lalu saya tak ada mood nak menulis yang sweet-sweet aje, sebab mood pun dah terbang jauh-jauh apabila kena mendengar bebelan selama hampir dua jam di tengah-tengah malam buta. Kenapakah tengah malam dikatakan buta?  Ops, bukan bebelan ye. Kata nasihat dan bebelan pesanan yang amat berguna kepada diri saya. Tapi oleh sebab saya adalah budak nakal baik, maka kata-kata tersebut telah dianggap sebagai bebelan lalu membuatkan hati saya menjadi suci sebu. Oh, apakah itu sebu?














Adakah saya perlu beli klorox selepas ini?













Tak perlu kot.












Sebabnya saya boleh minta si dia membrainwash otak saya aje lalu boleh jadi suci sesuci dihening subuh sunyi. Ops lagu raya la tu. Ish ish..
Terima kasih ye kerana sudi membasuh otak saya!















p/s:jom lah tido..telinga dh penat mendengar ayat-ayat cinta nasihat.